Ga naar de inhoud
Uitstekend beoordeeld door onze klanten.
Al jaren een grote speler in Twente!
Zakelijk waar nodig, persoonlijk waar kan!

Huis verkopen

Overweeg jij om je huis te verkopen? Dan helpt één van onze makelaars jou graag. Woningverkoop is onze core business. Naast dat je jouw huis zo goed mogelijk wil presenteren, moet je rekening houden met allerlei factoren. Vanzelfsprekend nemen wij alle werk uit handen, met als doel een maximaal verkoopresultaat voor jou!

 • Je krijgt van ons een goed doordacht verkoopplan op maat
 • Jouw eigen makelaar van advies tot eigendomsoverdracht
 • De beste en meest uitgebreide woningpresentatie op de markt
 • Wij kunnen je ook helpen met aankoop, financiering en verduurzaming – totaal ontzorgd!

Via een vast stappenplan nemen we jou volledig mee in de verkoop van jouw woning. Dit begint uiteraard met een vrijblijvende kennismaking, waarbij we ook een realistische waardebepaling voor de woning verzorgen. Vul hieronder je gegevens in of lees snel verder voor ons stappenplan!

Ja, ik wil graag een vrijblijvend advies!

"*" geeft vereiste velden aan

Akkoord?*

1. Aangenaam kennis te maken!

Als je je huis wil verkopen beginnen we met een kennismaking bij je thuis, om jou en je woning te leren kennen. Tijdens ons bezoek delen we onze visie op de woningmarkt, schetsen we een beeld van welke positie jouw huis inneemt in de lokale markt en zijn we benieuwd naar je verhuisintenties. Het bezoek bij je thuis duurt ongeveer anderhalf uur, waarna je uitgebreid en onderbouwd advies op maat ontvangt.

Naast de verkoop van je woning kunnen we je ook begeleiden bij de aankoop van een nieuwe woning. Zo bieden wij een totaalpakket om jouw verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

2. Opstart van de verkoop van de woning

Als je ons het verkoopproces toevertrouwt, gaan we direct voor je aan de slag! We starten met een passend stylingadvies, zodat jouw huis het beste tot z’n recht komt. We komen niet met toeters en bellen bij je langs, maar adviseren over een optimale indeling van jouw woning met jouw eigen meubilair en accessoires.

Vervolgens komt de fotograaf/videograaf om jouw woning en de unieke kenmerken vast te leggen. Naast foto’s en video’s maken we ook plattegronden en een Matterport (een poppenhuis waar je virtueel doorheen kunt lopen!). Alles om jouw woning zo volledig en optimaal mogelijk in beeld te brengen.

In de tussentijd zorgen wij voor de administratieve voorbereidingen, zodat alle kenmerken, belangrijke informatie en een wervende verkooptekst klaar staan als de media gereed zijn. Tot slot krijgt jouw woning een unieke, eigen website om geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren!

3. We gaan van start!

Wanneer alle media, kenmerken en documentatie voor elkaar zijn, starten we met de verkoop! We bieden jouw huis aan via de meeste, gangbare kanalen. Denk hierbij aan Funda, LeefTwente, Facebook en natuurlijk onze eigen website. Daarnaast bieden wij jouw woning direct aan bij ons netwerk van potentiële kopers. Ons eigen zoekersbestand bestaat uit enkele duizenden potentiële kopers. Op basis van de zoekcriteria van zoekers bekijken wij direct welke gegadigden we actief kunnen benaderen voor een bezichtiging.

Telefonisch, per mail en op kantoor kan iedere gegadigde een afspraak plannen voor bezichtiging. Afhankelijk van de omvang van jouw woning neemt een bezichtiging doorgaans 30 tot 45 minuten in beslag. Nadien brengen we je op de hoogte van het verloop en of er mogelijk een vervolg komt; misschien is er al een bieding uitgebracht!

Een keer om tafel met Steven, Koen of Maarten?

4. Komen we tot een deal?!

Als een bezichtiging leidt tot een bieding, bespreken we uitgebreid welke mogelijkheden jij als verkoper hebt. Wil je de bieding accepteren? Wil je in onderhandeling treden, of laat je het bod links liggen? Wij adviseren jou over de keuzes zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Bij onderhandelingen spelen het geboden bedrag, een datum van overdracht en eventuele voorwaarden een rol. Tijdens onderhandelingen praat je hierover met de potentiële koper, om te zien of je tot een voorwaardenpakket komt dat voor beide partijen naar tevredenheid is.

5. Eenmaal, andermaal: verkocht!

Goed nieuws! De onderhandelingen hebben geleid tot mondelinge deal. Wat nu? Wij zullen er keurig voor zorgen dat alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in een koopcontract. Gezamenlijk nemen we het contract door om vervolgens te ondertekenen; de verkoop is officieel!

6. Even wachten nog….

Afhankelijk van de eventueel opgenomen ontbindende voorwaarden moet je nog even geduld hebben alvorens de verkoop onherroepelijk is. Daarnaast kun je als verkoper, naast inpakken, niet veel anders doen dan wachten tot je naar de notaris kunt, waar je uiteindelijk de eigendom van je huis overdraagt aan de koper. Hier sluiten we de samenwerking met een voldaan gevoel af!

De verkoop van een woning is een vak apart waar veel bij komt kijken.  Een prachtig vak waarbij we kopers en verkopers verbinden. En dit begint bij een uitgebreide kennismaking! Nodig jij ons uit?

Veelgestelde vragen

Een woningmakelaar is een professional die je kan helpen bij het kopen, verkopen of verhuren van een woning. Hier zijn enkele redenen waarom je ons nodig kunt hebben:
 • Expertise: Een woningmakelaar heeft veel kennis en ervaring op het gebied van de vastgoedmarkt. Wij weten wat er speelt op de huizenmarkt en kunnen je helpen om de juiste beslissingen te nemen bij het kopen, verkopen of verhuren van een woning.
 • Bemiddeling: Een woningmakelaar kan bemiddelen tussen de koper en verkoper van een woning. Wij kunnen je helpen bij het onderhandelen over de prijs, de voorwaarden en andere zaken die belangrijk zijn bij de aankoop of verkoop van een woning.
 • Verkoop van jouw woning: Als je jouw woning wilt verkopen, kunnen wij je helpen bij het opstellen van een verkoopplan, het bepalen van de juiste vraagprijs, het adverteren van uw woning en het onderhandelen met potentiële kopers.
 • Aankoop van een woning: Als je een woning wilt kopen, kunnen wij als aankoopmakelaar je helpen bij het vinden van een woning die aan jouw wensen voldoet, het regelen van bezichtigingen en het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden.
 • Verhuur van jouw woning: Als je jouw woning wilt verhuren, kunnen wij je helpen bij het vinden van geschikte huurders, het opstellen van huurovereenkomsten en het uitvoeren van de noodzakelijke controles voor de verhuur.
 • Taxatie van jouw woning: Onze taxateurs kunnen je helpen bij het bepalen van de waarde van uw woning voor bijvoorbeeld verkoopdoeleinden of voor financiering.
 • Juridisch advies: Onze woningmakelaars kunnen je helpen bij het opstellen van juridische documenten, zoals verkoopovereenkomsten, huurovereenkomsten en andere zaken die belangrijk zijn bij het kopen, verkopen of verhuren van een woning.
Kortom, een woningmakelaar kan je helpen bij alle aspecten van het kopen, verkopen of verhuren van een woning en kan je veel tijd, geld en stress besparen.

NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Een NVM-makelaar is dus een makelaar die is aangesloten bij deze vereniging en zich houdt aan de regels en normen die de NVM stelt. Een NVM-makelaar heeft een uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en kan je helpen bij het kopen of verkopen van een woning. Als je een NVM-makelaar inschakelt, kun je erop vertrouwen dat je te maken hebt met een professionele en betrouwbare partij die beschikt over actuele kennis van de vastgoedmarkt. NVM-makelaars moeten zich namelijk aan strikte kwaliteitseisen houden en regelmatig bijscholing volgen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Bovendien biedt de NVM ook extra voordelen voor haar leden, zoals juridische ondersteuning, verzekeringen en marketingmogelijkheden. Als je dus op zoek bent naar een betrouwbare en deskundige makelaar, kan een NVM-makelaar een goede keuze zijn.

Als je ons inschakelt bij het kopen of verkopen van een woning, mag je verwachten dat de makelaar je ondersteunt en adviseert gedurende het hele proces. De rol van de makelaar kan verschillen afhankelijk van of hij de aankoop- of verkoopmakelaar is. De aankoopmakelaar heeft als taak om jou als koper te begeleiden bij het vinden en aankopen van een woning. Wij kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het zoeken naar geschikte woningen, het doen van bezichtigingen, het uitbrengen van een bod, het voeren van onderhandelingen en het opstellen/controleren van de koopovereenkomst. De aankoopmakelaar kan ook advies geven over de waarde van de woning, eventuele gebreken en de lokale woningmarkt. De verkoopmakelaar heeft als taak om jou als verkoper te begeleiden bij het verkopen van je woning. Wij helpen bijvoorbeeld  bij het vaststellen van de vraagprijs, het presenteren van de woning, het organiseren van bezichtigingen, het voeren van onderhandelingen en het opstellen van de koopovereenkomst. De verkoopmakelaar kan ook advies geven over de presentatie van de woning, eventuele verbeterpunten en de lokale woningmarkt. In het algemeen mag je van ons verwachten dat we je informeren over de mogelijkheden en risico's, dat wij je ondersteunen bij het maken van keuzes en dat wij ons inzetten een goede prijs en voorwaarden te realiseren. De makelaar dient daarbij altijd de belangen van zijn opdrachtgever te behartigen, maar ook te zorgen voor een eerlijke en transparante communicatie met alle betrokken partijen.

Ja, in Nederland is het verplicht om bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning een geldig energielabel te hebben. Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning, en helpt kopers en huurders bij het maken van een bewuste keuze. Het energielabel moet worden opgesteld door een gecertificeerd deskundige en wordt gebaseerd op verschillende factoren, zoals het bouwjaar van de woning, isolatie, ventilatie, verwarming, en de aanwezigheid van zonnepanelen. Zonder energielabel mag de woning niet worden verkocht, verhuurd of opgeleverd. Enige uitzondering hierop zijn monumentale panden.

Nee, de makelaarscourtage valt niet onder de 'kosten koper' (k.k.) bij de verkoop van een woning. Dit betekent dat de kosten voor de diensten van de verkoopmakelaar voor rekening van de verkoper komen. De kosten koper bestaan naast de makelaarscourtage ook uit andere kosten, zoals de overdrachtsbelasting (2% van de koopsom), de notariskosten voor de leveringsakte en de kosten voor het inschrijven van de leveringsakte in het Kadaster. Deze kosten worden door ons voor de verkoop uitgebreid met je besproken. De hoogte van de courtage en de diensten die daarvoor worden geleverd worden vastgelegd in een opdracht tot dienstverlening

Over het algemeen wordt aangenomen dat een duurzame woning makkelijker te verkopen is dan een woning die niet duurzaam is. Dit komt omdat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in duurzame oplossingen en een duurzame levensstijl. Een duurzame woning kan bijvoorbeeld voorzien zijn van energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, goede isolatie of een warmtepomp. Dit kan leiden tot een lagere energierekening en een beter wooncomfort. Ook kan een duurzame woning bijdragen aan een beter milieu en een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast zijn er steeds meer kopers die zich bewust zijn van de impact van hun levensstijl op het milieu en daarom op zoek zijn naar een woning die duurzaam is gebouwd of gerenoveerd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het gebruik van duurzame materialen of het ontwerp van de woning, waarbij rekening wordt gehouden met energiezuinigheid en gebruik van natuurlijke bronnen. Het is wel belangrijk om te benadrukken dat de mate van interesse in duurzame woningen kan variëren per  doelgroep en marktomstandigheden. Daarom is het altijd belangrijk om te onderzoeken wat de doelgroep is van de woning en welke factoren voor hen van belang zijn bij de aankoop van een woning.
Vragen over verkoop van je huis?
Benieuwd naar de waarde van jouw huis?
Vraag het ons!
Contactgegevens
Copyright 2024 Elst&co Makelaars Gerealiseerd door: BIG FAT Internet