Ga naar de inhoud
Uitstekend beoordeeld door onze klanten.
Al jaren een grote speler in Twente!
Zakelijk waar nodig, persoonlijk waar kan!

Woningtaxatie

Taxeren; een vak apart en een noodzakelijke dienst voor bijna iedereen die een financiering nodig heeft voor een woning. Bij Elst&co Makelaars kunnen we je met drie ervaren taxateurs, gecertificeerd bij het NRVT en lid van de NVM, uitstekend van dienst zijn voor een taxatie van je huidige of toekomstige woning!

Taxaties bij Elst&co in een notendop:

  • 3 NRVT gecertificeerde en ervaren (NVM) woningtaxateurs;
  • Snelle opname en afhandeling (veelal binnen een week);
  • Gebruik makend van de laatste taxatiesoftware voor een efficiënt proces;
  • NWWI gevalideerd en daarmee geaccepteerd bij alle geldverstrekkers in Nederland;
  • Taxatie voor o.a. aankoop, verkoop, verbouwing, overbrugging, aanpassing hypotheek en echtscheiding/boedelverdeling.

Kunnen wij je helpen met een deskundig en gevalideerd taxatierapport?

"*" geeft vereiste velden aan

Akkoord?*

Dit zijn de bepalende factoren voor de taxatiewaarde

Tijdens een professionele woningtaxatie wegen we tal van kenmerken en factoren af voor de uiteindelijke taxatiewaarde van de woning. Denk hierbij aan de algemene kenmerken als type, bouwjaar, woon- en perceeloppervlakte, maar ook de algehele (bouwkundige) staat, de locatie en omgevingsfactoren, juridische kenmerken (bijvoorbeeld het bestemmingsplan) en eigenschappen op het gebied van duurzaamheid. Bij ons ben je altijd verzekerd van een deskundige rapportage en een objectief waardeoordeel.

Taxatie voor aankoop

Wanneer je een woning koopt en hiervoor een hypotheek nodig hebt, zal de bank je in bijna alle gevallen vragen om een taxatierapport van de woning. Dit rapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke, gecertificeerde woningtaxateur en zal worden gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Wekelijks voeren wij woningtaxaties uit voor aankopen, van tussenwoning tot villa en van appartement tot nieuwbouwwoning. In een straal van 20 kilometer rondom Hengelo (OV) taxeren wij praktisch ieder woonhuis, ongeacht aard of prijsklasse.

Taxatie voor een verbouwing

Als je je woning wilt gaan verbouwen en hiervoor (deels) een hypothecaire lening wil aanvragen, zal de bank ook vragen om een taxatierapport. Dit om inzichtelijk te krijgen welke werkzaamheden je wilt uitvoeren en wat het effect hiervan zal zijn op de waarde van de woning. Vaak kunnen wij een taxatie voor een verbouwing al vlot inplannen.

Taxatie voor o.a. aankoop, verkoop, verbouwing, overbrugging en aanpassing hypotheek.

Taxatie voor overbrugging

Ook als je besluit een nieuwe woning te kopen alvorens je je huidige woning verkoopt, heb je vaak een taxatierapport nodig. Een taxatie voor verkrijging van een overbruggingsfinanciering wordt dan door de bank verlangd, zodat je met een tijdelijke hypotheek de periode van het hebben van twee huizen kunt “overbruggen”.

Taxatie voor herfinanciering

De hypotheekmarkt is, net als de woningmarkt, altijd in beweging en onderhevig aan veranderingen. De laatste jaren kenden we een ongekend lage rentestand enerzijds, en prijsontwikkeling van woningen anderzijds. Hierdoor kan het zijn dat je een flinke overwaarde op je woning hebt. Dat betekent dat de hypotheekschuld lager is dan de waarde van je huis. Veel banken bieden een korting op de hypotheekrente, naarmate het verschil tussen de hypotheeksom en woningwaarde groter wordt. Dit kan aanleiding zijn om een taxatie te laten uitvoeren, zodat je minder rente hoeft te betalen over je hypotheek!

Taxatie voor echtscheiding/boedelverdeling

Als je samenwoont maar besluit om uit elkaar te gaan, zijn er verschillende mogelijkheden: de gezamenlijke woning kan je verkopen, maar misschien kan een van beide wel blijven wonen in de woning. Om te zorgen voor een eerlijke verdeling van gezamenlijke eigendommen, is een onafhankelijke woningtaxatie nodig. Aan de hand hiervan wordt bekeken welk eigendom “in de stenen” zit en hoe dit kan worden verdeeld.

Snel schakelen met onze gekwalificeerde taxateurs

De aanleidingen voor het laten uitvoeren van een professionele woningtaxatie lopen uiteen, maar in alle gevallen is het van belang om hiervoor een taxateur in te schakelen met de juiste papieren, kennis en ervaring. Doordat Steven, Koen en Maarten mogen taxeren, kunnen wij altijd op korte termijn ter plaatse zijn en snel handelen.

Wil jij ons inschakelen voor een woningtaxatie, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eenvoudig contact met ons op via onderstaand contactformulier. Ook kun je bellen, mailen of een berichtje sturen via Whatsapp!

Vul hieronder uw gegevens in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Akkoord?*

Veelgestelde vragen over woningtaxatie

Een taxateur is een onafhankelijke deskundige die de waarde van een object bepaalt. In het geval van een woning is een taxateur gespecialiseerd in het bepalen van de marktwaarde van een woning. De taxateurs (Steven, Koen en Maarten) voeren hiervoor een taxatie uit. Tijdens een taxatie beoordeelt de taxateur verschillende aspecten van het object, zoals de bouwkundige staat, de ligging, de grootte en de functionaliteit. Op basis van deze beoordeling en de vergelijking met vergelijkbare objecten op de markt, bepaalt de taxateur de marktwaarde van het object. De marktwaarde van een woning is belangrijk bij het kopen of verkopen van een woning, omdat het de basis kan vormen voor de vraagprijs en biedingen. Ook wordt de marktwaarde gebruikt voor het bepalen van de geldlening en het vaststellen van de hoogte van de hypotheek. Een taxatie kan ook worden uitgevoerd om andere redenen dan de aan- of verkoop van een woning, zoals bijvoorbeeld voor het bepalen van de herbouwwaarde van een pand voor de verzekering of voor het bepalen van de waarde van een erfenis.

Een waardebepaling en een taxatie zijn beide methoden om de 'waarde' van een woning te bepalen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. Een waardebepaling is (vaak) vrijblijvend en wordt uitgevoerd door een makelaar of een taxateur. Het doel van een waardebepaling is om een indicatie te geven van de huidige verkoopopbrengst van de woning. Het is minder uitgebreid dan een taxatie en kan worden uitgevoerd door een visuele inspectie van de woning en het vergelijken van recente verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in de omgeving. Een waardebepaling is vooral bedoeld voor verkopers die willen weten voor hoeveel hun woning in de huidige markt verkocht kan worden en kan nuttig zijn bij het bepalen van een vraagprijs voor de verkoop. Elst&co heeft een groot voordeel, aangezien de drie NVM-makelaars ook geregistreerde taxateurs zijn. Een taxatie daarentegen is een meer uitgebreide procedure die wordt uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur en kost geld. Het doel van een taxatie is om de marktwaarde van de woning vast te stellen voor bijvoorbeeld financieringsdoeleinden, zoals het verkrijgen van een hypotheek. De taxateur zal een visuele inspectie van de woning uitvoeren, recente verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in de omgeving analyseren en een uitgebreid taxatierapport opstellen waarin de waardebepaling van de woning wordt onderbouwd. Dit rapport kan vervolgens worden gebruikt door een geldverstrekker om te beslissen of ze een hypotheek willen verstrekken.

Niet alle geldverstrekkers accepteren elk taxatierapport. In Nederland zijn er verschillende instanties die de kwaliteit van taxaties bewaken en het taxatierapport beoordelen op juistheid en volledigheid. De meest bekende en erkende instantie is het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Veel geldverstrekkers eisen dat het taxatierapport is opgesteld volgens de normen van het NWWI voordat ze de aanvraag voor een hypotheek in behandeling nemen. Dit heeft te maken met de betrouwbaarheid en objectiviteit van het taxatierapport en de wens van geldverstrekkers om risico's te vermijden. Het is daarom belangrijk dat het taxatierapport voldoet aan de gestelde eisen. Dit kan voorkomen dat het taxatierapport niet wordt geaccepteerd en er opnieuw een taxatie moet worden uitgevoerd. Elst&co Makelaars levert je een NWWI rapport na het uitvoeren van een taxatie. Om een scherp tarief te kunnen bieden hebben wij gerichte informatie nodig van onder andere het doel van de taxatie.
Heb je een vraag over een taxatie?
Mogen wij jouw (toekomstige) huis taxeren?
Vraag onze taxateurs!
Contactgegevens
Copyright 2024 Elst&co Makelaars Gerealiseerd door: BIG FAT Internet