Ga naar de inhoud
Uitstekend beoordeeld door onze klanten.
Al jaren een grote speler in Twente!
Zakelijk waar nodig, persoonlijk waar kan!

Aankoopmakelaar

Niet alleen de verkoop, maar ook de aankoop van een woning is een spannend proces. De meeste mensen doen dit slechts enkele keren in hun leven. Als je de stap maakt om te verhuizen, is het verstandig een professional in te schakelen die je bijstaat. Met een aankoopmakelaar zie je geen belangrijke zaken over het hoofd en weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt.

In Twente is aankoopbegeleiding de laatste jaren meer en meer gangbaar geworden. En dat is niet voor niets, want aankoopbegeleiding vervult een cruciale rol in jouw zoektocht naar jouw volgende huis. Graag vertellen we hoe wij je optimaal begeleiden bij jouw zoektocht én hoe we net even een stapje extra zetten. Daarnaast lees je de ervaringen van mensen die jou voorgingen; wel zo transparant!

Plan een aankoopgesprek!

Plan een aankoopgesprek!

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1: Kennismaking en inventarisatie

We willen graag dat je zorgeloos geniet van de toekomstige verhuizing, er komt namelijk veel kijken bij het kopen van een huis. Tijdens een kennismakingsgesprek leren we je graag kennen, inventariseren we samen met jou wat je woonwensen zijn en stellen we jouw zoekprofiel op. Om een goede indicatie te krijgen van je financiële mogelijkheden is er aansluitend een oriënterend en vrijblijvend gesprek met onze partner voor hypotheekadvies: Adfise.

Stap 2: Marktanalyse

Als NVM-aankoopmakelaar hebben wij goed zicht op het nieuwe woningaanbod en brengen we je als eerste op de hoogte van aanbod dat past bij jouw zoekprofiel. Ook woningen in de stille verkoop nemen we hier in mee. Bij een match trekken we gelijk aan de bel. Veranderd jouw situatie waardoor je profiel een update nodig heeft? Geen probleem! Geef het ons door en we passen het direct aan, zodat je het meest relevante aanbod ontvangt in jouw e-mailbox.

Stap 3: Woning gevonden!

Bij interesse in een woning plannen we een bezichtiging voor je in. Bij de verkopend makelaar vragen we alle aanvullende informatie op en sturen dit naar je door. Zo ga je goed geïnformeerd de afspraak in! Na afloop spreken we je bevindingen graag met je door. Als je enthousiast bent plannen we een tweede bezichtiging, waarbij we samen de woning zullen bekijken. Daarna kunnen we bij blijvend enthousiasme bepalen welke strategie we gaan hanteren om tot een bieding te komen!

Op de achtergrond voeren wij de nodige onderzoeken uit, bijvoorbeeld door bestemmingsplannen te raadplegen en eigendomsinformatie op te vragen. Ook zullen we bij een bezoek aan de woning een oordeel vormen over de algehele bouwkundige staat en met je bespreken of de vraagprijs marktconform is.

Samengevat betekent dit dat jij vooral aanvoelt of het huis jouw thuis kan worden, alle andere relevante zaken pakken wij voor je op!

 

Een tevreden aankoopklant:

"Elst&co heeft mij heel fijn geholpen tijdens het zoek en aankoopproces. Vanaf het begin zijn mijn opties heel helder en reëel geweest en ik werd ook goed ge-update over de stand van de markt. Een groot voordeel is dat er intern ook een financieel adviseur aanwezig is, waardoor je alles makkelijk op één plek kunt regelen."

Stap 4: Onderhandeling

In de meeste gevallen leiden alle hiervoor genoemde activiteiten tot een bieding op de gevonden woning. Als je een bod uitbrengt, ben je overigens nog niet in onderhandeling. Je bent pas in onderhandeling met de verkoper als deze inhoudelijk ingaat op je bieding door bijvoorbeeld een tegenvoorstel te doen.

Afhankelijk van de belangstelling voor het huis kun je in onderhandeling treden, of dien je deel te nemen aan een biedingsprocedure. De verkoper zal dit, samen met zijn makelaar, bepalen. Aan ons de taak om jou in dat geval als beste koper te presenteren en je kansen op aankoop te optimaliseren, natuurlijk onder zo gunstig mogelijke voorwaarden voor jou!

Stap 5: Aankoop en het tekenen van de koopovereenkomst

Na geslaagde onderhandelingen of een positieve uitkomst van een biedingsprocedure heb je een huis gekocht! Althans, mondeling. De aankoop van een huis dient altijd schriftelijk, met een koopovereenkomst, te worden aangegaan.

De makelaar legt de afspraken vast in de koopovereenkomst. Wij controleren het contract op juistheid en bespreken het vervolgens met jou alvorens we overgaan tot ondertekening.

In de koopovereenkomst is jouw bedenktijd vastgelegd en zijn eventuele ontbindende voorwaarden opgenomen. Pas als deze achter de rug zijn is de koop definitief. Daarna is het enkel nog wachten op de datum van overdracht!

Stap 6: Eindinspectie en eigendomsoverdracht

Wij controleren in de aanloop naar de eigendomsoverdracht de akte van levering: jouw toekomstige bewijs van eigendom. Op de dag van de overdracht zullen we eerst nog naar het huis gaan voor een eindinspectie; we controleren of de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken, noteren de meterstanden en checken of alles naar behoren functioneert.

Als je akkoord gaat met de wijze van oplevering zullen we gezamenlijk naar de notaris gaan, om dan eindelijk eigenaar te worden van je nieuwe huis en de sleutel in ontvangst te nemen.

Stap 7: De verhuizing

Een verhuizing is een grote stap. Wanneer je de sleutel hebt ontvangen kun je beginnen met klussen, of als dat niet nodig is direct beginnen met verhuizen. Wij helpen je graag een handje door middel van onze handige checklist, 10 gratis verhuisdozen, mogelijkheid tot gebruik van een aanhanger en opslag van inboedel: alle kleine beetjes helpen, we dragen graag een steentje bij!

Plan een aankoopgesprek!

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

Nee, de makelaar is niet verplicht om met jou als eerste in onderhandeling te gaan als je de eerste bent die een afspraak maakt voor een bezichtiging. Het is mogelijk dat er meer geïnteresseerden zijn die de woning willen bezichtigen en een bod willen uitbrengen. Als er meerdere geïnteresseerden zijn, kan de verkopende makelaar ervoor kiezen om een verkoopprocedure te starten waarbij geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om een bod uit te brengen. De verkopende makelaar kan dan de biedingen in ontvangst nemen en deze bespreken met de verkoper. De verkoper kan dan beslissen welk bod hij accepteert of ervoor kiezen om te onderhandelen over de prijs en voorwaarden. Het is dus belangrijk om te beseffen dat het maken van een afspraak voor een bezichtiging niet betekent dat je automatisch de kans hebt om als eerste in onderhandeling te gaan met de verkopende partij. Er kunnen andere geïnteresseerden zijn die ook een bod willen uitbrengen op de woning en het is aan de verkoper om te beslissen welk bod hij accepteert.

Ja, het is mogelijk dat de verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling verandert. De vraagprijs is namelijk slechts een indicatie van de prijs waarvoor de verkoper bereid is om de woning te verkopen. Het is geen bindende prijs en kan dus worden gewijzigd. Als de verkoper tijdens de onderhandeling merkt dat er veel interesse is in de woning en er meerdere kopers zijn die een bod uitbrengen, kan de verkoper ervoor kiezen om de vraagprijs te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de verkoper denkt dat er nog meer potentieel in de markt zit en dat de woning voor een hogere prijs verkocht kan worden. Aan de andere kant kan de verkoper er ook voor kiezen om de vraagprijs te verlagen als er weinig interesse is in de woning en er weinig kopers zijn die een bod uitbrengen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de woning al langere tijd te koop staat en de verkoper graag sneller tot verkoop wil overgaan. Het is dus mogelijk dat de vraagprijs tijdens de onderhandelingen wordt aangepast, maar het is wel belangrijk om te beseffen dat de verkoper niet verplicht is om dit te doen. Uiteindelijk bepaalt de verkoper zelf wat hij vraagt voor de woning en welk bod hij accepteert.

Je bent in onderhandeling als de verkopende partij (meestal de makelaar namens de verkoper) reageert op jouw bod of vraagprijs met een tegenvoorstel. Vanaf dat moment is er sprake van onderhandelingen tussen jou en de verkoper. Het is belangrijk om te beseffen dat de verkoper tijdens de onderhandelingen ook met andere potentiële kopers mag spreken, maar niet kan onderhandelen.

Nee, als je de vraagprijs biedt, is de verkoper niet verplicht om de woning aan jou te verkopen. De vraagprijs is namelijk slechts een indicatie van de prijs waarvoor de verkoper bereid is om de woning te verkopen. Het is geen bindend bod. De verkoper kan er dus voor kiezen om de woning aan jou te verkopen als je de vraagprijs biedt, maar hij kan ook beslissen om niet op jouw bod in te gaan. De verkoper kan bijvoorbeeld ook wachten op een hoger bod of onderhandelen over de prijs en voorwaarden met andere geïnteresseerde kopers. Het is daarom belangrijk om bij het uitbrengen van een bod niet alleen naar de vraagprijs te kijken, maar ook naar de marktsituatie, de staat van de woning, eventuele concurrentie en jouw eigen financiële mogelijkheden en voorwaarden. Op die manier kun je een goed bod uitbrengen en vergroot je de kans dat de verkoper jouw bod accepteert.

Als koper kun je advies verwachten van de verkopende makelaar, maar het is belangrijk om te beseffen dat de verkopende makelaar vooral de belangen van de verkoper behartigt. De verkopende makelaar heeft namelijk een opdracht van de verkoper om de woning te verkopen voor een zo hoog mogelijke prijs en onder zo gunstig mogelijke voorwaarden. Hoewel de verkopende makelaar je als koper van informatie moet voorzien over de woning en de verkoopprocedure, is het verstandig om zelf ook onderzoek te doen en indien nodig een eigen aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk jouw belangen als koper en kan je helpen bij het beoordelen van de waarde van de woning en het onderhandelen over de prijs en voorwaarden. Het is daarom belangrijk om kritisch te blijven en niet blind te varen op het advies van de verkopende makelaar, maar zelf ook goed onderzoek te doen en eventueel een eigen aankoopmakelaar in te schakelen.
Heb je een vraag over deze dienst?
Maarten Tuiten

Neem contact op met mij voor:

Maarten Tuiten

Register Makelaar Taxateur / NVM-lid
Sparren over dat ene leuke huis?
Laat ons helpen!
Contactgegevens
Copyright 2024 Elst&co Makelaars Gerealiseerd door: BIG FAT Internet