Ga naar de inhoud
Uitstekend beoordeeld door onze klanten.
Al jaren een grote speler in Twente!
Zakelijk waar nodig, persoonlijk waar kan!
Blog

Zo maak jij je woning duurzaam (en bespaar je een hoop geld)

20 januari 2023
Zo maak jij je woning duurzaam (en bespaar je een hoop geld)

Het verduurzamen van je woning is niet alleen goed voor het milieu, maar kan op de lange termijn ook kostenbesparend zijn. Hier zijn enkele manieren om je woning duurzamer te maken:

1. Isoleer je woning: Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft en dat je minder hoeft te stoken. Dit kan je doen door het aanbrengen van isolatie in het dak, de muren en de vloer. Dubbel glas of HR++-glas plaatsen helpt ook om warmte binnen te houden.

2. Gebruik energiezuinige verlichting: Vervang oude gloeilampen door LED-verlichting. LED-lampen gebruiken veel minder energie en gaan langer mee.

3. Installeer een slimme thermostaat: Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in huis regelen op basis van je dagelijkse routines. Zo voorkom je onnodig stoken en bespaar je energie.

4. Zonnepanelen: Door het installeren van zonnepanelen op het dak van je woning kan je zelf energie opwekken en je elektriciteitsrekening verlagen.

5. Waterbesparende maatregelen: Installeer waterbesparende douchekoppen en kranen om water te besparen.

6. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in huis. Hierdoor voorkom je vochtproblemen en schimmelvorming. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor een constante luchtstroom en is energiezuinig.

7. Kies voor duurzame materialen: Als je gaat renoveren of verbouwen, kies dan voor duurzame materialen zoals hout met een FSC-keurmerk of gerecycled materiaal.

8. Maak gebruik van groene energie: Kies voor een energieleverancier die groene energie levert. Hiermee draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Door deze maatregelen toe te passen maak je jouw woning duurzamer. Het kan in eerste instantie een investering zijn, maar op de lange termijn kan het leiden tot kostenbesparing en een lagere ecologische voetafdruk.

Veelgestelde vragen

NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Een NVM-makelaar is dus een makelaar die is aangesloten bij deze vereniging en zich houdt aan de regels en normen die de NVM stelt. Een NVM-makelaar heeft een uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en kan je helpen bij het kopen of verkopen van een woning. Als je een NVM-makelaar inschakelt, kun je erop vertrouwen dat je te maken hebt met een professionele en betrouwbare partij die beschikt over actuele kennis van de vastgoedmarkt. NVM-makelaars moeten zich namelijk aan strikte kwaliteitseisen houden en regelmatig bijscholing volgen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Bovendien biedt de NVM ook extra voordelen voor haar leden, zoals juridische ondersteuning, verzekeringen en marketingmogelijkheden. Als je dus op zoek bent naar een betrouwbare en deskundige makelaar, kan een NVM-makelaar een goede keuze zijn.

Een woningmakelaar is een professional die je kan helpen bij het kopen, verkopen of verhuren van een woning. Hier zijn enkele redenen waarom je ons nodig kunt hebben:
  • Expertise: Een woningmakelaar heeft veel kennis en ervaring op het gebied van de vastgoedmarkt. Wij weten wat er speelt op de huizenmarkt en kunnen je helpen om de juiste beslissingen te nemen bij het kopen, verkopen of verhuren van een woning.
  • Bemiddeling: Een woningmakelaar kan bemiddelen tussen de koper en verkoper van een woning. Wij kunnen je helpen bij het onderhandelen over de prijs, de voorwaarden en andere zaken die belangrijk zijn bij de aankoop of verkoop van een woning.
  • Verkoop van jouw woning: Als je jouw woning wilt verkopen, kunnen wij je helpen bij het opstellen van een verkoopplan, het bepalen van de juiste vraagprijs, het adverteren van uw woning en het onderhandelen met potentiĆ«le kopers.
  • Aankoop van een woning: Als je een woning wilt kopen, kunnen wij als aankoopmakelaar je helpen bij het vinden van een woning die aan jouw wensen voldoet, het regelen van bezichtigingen en het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden.
  • Verhuur van jouw woning: Als je jouw woning wilt verhuren, kunnen wij je helpen bij het vinden van geschikte huurders, het opstellen van huurovereenkomsten en het uitvoeren van de noodzakelijke controles voor de verhuur.
  • Taxatie van jouw woning: Onze taxateurs kunnen je helpen bij het bepalen van de waarde van uw woning voor bijvoorbeeld verkoopdoeleinden of voor financiering.
  • Juridisch advies: Onze woningmakelaars kunnen je helpen bij het opstellen van juridische documenten, zoals verkoopovereenkomsten, huurovereenkomsten en andere zaken die belangrijk zijn bij het kopen, verkopen of verhuren van een woning.
Kortom, een woningmakelaar kan je helpen bij alle aspecten van het kopen, verkopen of verhuren van een woning en kan je veel tijd, geld en stress besparen.
terug naar overzicht
Benieuwd naar de waarde van jouw huis?
Vraag het ons!
Contactgegevens
Copyright 2024 Elst&co Makelaars Gerealiseerd door: BIG FAT Internet