Ga naar de inhoud
Uitstekend beoordeeld door onze klanten.
Al jaren een grote speler in Twente!
Zakelijk waar nodig, persoonlijk waar kan!
Blog

Verduurzamen van je huis? Ik deel graag mijn ervaring!

27 juni 2023
Verduurzamen van je huis? Ik deel graag mijn ervaring!

In het voorjaar van 2022 heb ik in mijn eigen woning een hybride warmtepomp laten plaatsen en tegelijkertijd mijn dak laten voorzien van 14 zonnepanelen. De aanleiding hiervoor was dat mijn CV-ketel aan vervanging toe was. Zou ik simpelweg de CV-ketel vervangen, of met het oog op de toekomst een wat grotere investering doen die zich goed zou terugverdienen?

Omdat ik het belang zie van verduurzaming en natuurlijk graag mijn energielasten wil beperken, heb ik me goed verdiept in de mogelijkheden en gekozen voor de volgende maatregelen:

Mijn hybride warmtepomp: Daikin Intergas Altherma 8KW
Ik heb bewust gekozen voor een compact hybride verwarmingssysteem, een combinatie tussen een CV-ketel van Intergas en een warmtepomp van Daikin. Het systeem neemt binnen maar iets meer ruimte in beslag dan enkel een CV-ketel, de warmtepomp is een van de stilste modellen op dit moment en de betaalbaarheid was goed op het moment van bestellen. Nu, ruim een jaar na plaatsing, blijkt dat ik ca. 70% minder gas verbruik dan voorheen! Wel is mijn elektraverbruik flink toegenomen, hetgeen ik compenseer met mijn zonnepanelen. Ik ben erg blij met deze investering in duurzaamheid en het effect dat het heeft op mijn energielasten.

Mijn zonnepanelen:
Om het elektraverbruik van mijn warmtepomp te compenseren heb ik gekozen voor 14 zonnepanelen, gelegen op het zuidoosten en zuidwesten. Dit aantal dekt het verbruik van mijn warmtepomp en levert daarnaast nog wat extra op, waardoor mijn netto verbruik lager is dan voorheen. De zonnepanelen leveren 375Wp per stuk, met elk een eigen micro-omvormer zodat een optimale opbrengst is gegarandeerd! Met de omvormer van SolarEdge kan ik, via een app, goed bijhouden hoeveel opbrengst de panelen genereren: handig en leuk tegelijk!

Een jaar na aanschaf en plaatsing kan ik alleen maar stellen dat ik dik tevreden ben over mijn investering en bijdrage aan een duurzamere woningvoorraad. Mijn energielasten zijn een stuk gunstiger dan voorheen en tot slot is het zeer interessant om uit eigen ervaring te kunnen praten en adviseren over verduurzaming van woningen!

Ook geïnteresseerd in het verduurzamen van jouw woning? Wij denken graag mee en kunnen zelfs het gehele traject, van advies tot en met uitvoering, voor jou uit handen nemen! Neem contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.

Maarten Tuiten

terug naar overzicht
Benieuwd naar de waarde van jouw huis?
Vraag het ons!
Contactgegevens
Copyright 2024 Elst&co Makelaars Gerealiseerd door: BIG FAT Internet