Ga naar de inhoud
Uitstekend beoordeeld door onze klanten.
Al jaren een grote speler in Twente!
Zakelijk waar nodig, persoonlijk waar kan!
Blog

Jouw (t)huis onder de Spaanse zon

21 maart 2024
Jouw (t)huis onder de Spaanse zon

Voor veel Nederlanders is het een droom: een eigen woning of appartement aan de Costa del Sol. Toch is daadwerkelijk overgaan tot het kopen van een woning in Spanje een grote stap. Of je nu zelf in de woning wilt verblijven of wilt investeren in vastgoed, het gaat gepaard met vragen en bepaalde zorgen. Logisch, want de Spaanse woningmarkt steekt anders in elkaar dan de Nederlandse woningmarkt. Gelukkig staan wij klaar om je op unieke wijze te begeleiden!

Twee broers, twee expertises

Steven en Maurice Elst zijn twee broers met een gedeelde passie voor vastgoed. Steven, met meer dan 25 jaar ervaring als makelaar in Twente, kent de Nederlandse woningmarkt als zijn broekzak. Maurice daarentegen heeft ruim 25 jaar ervaring in het buitenland, met expertise in vastgoedmarkten in Portugal, Zwitserland en natuurlijk de Costa del Sol. Zijn diepgaande kennis en uitgebreide netwerk maken hem de ideale gids voor Nederlandse kopers die dromen van een woning aan de Spaanse kust.

Het beste van twee werelden

Het komt niet vaak voor dat een makelaarskantoor in het rustieke Hengelo een brug slaat naar de zonovergoten Costa del Sol. Toch is dit precies wat Steven en Maurice hebben gedaan. Maar wat maakt deze samenwerking voor jou zo aantrekkelijk?

Het rendement op investeringen in Nederland loopt flink terug, terwijl de Costa del Sol nog volop kansen biedt, vooral in het midden- en hogere segment van de markt. Bovendien is het heerlijk om zelf (deels) te kunnen genieten van een (vakantie)woning in zo’n prachtige omgeving. De authentieke steden en dorpen bieden nog volop lokaal leven, waardoor het gebied een unieke charme behoudt die je ergens anders zelden vindt.

Het zijn twee verschillende woningmarkten, maar Maurice begrijpt als Nederlandse makelaar perfect de behoeften van Nederlandse kopers. Ook het juridische en fiscale landschap in Spanje verschilt aanzienlijk van dat in Nederland, daarom is specialistische kennis van groot belang. Maurice heeft ter plaatse een netwerk van advocaten en juristen die zijn klanten kunnen bijstaan. Zo kun jij zorgeloos jouw Spaanse (woon)droom laten uitkomen.

Een belangrijk punt om te benadrukken, is dat jij als zoeker geen kosten hebt aan de werkzaamheden van Maurice. In Nederland betaal je doorgaans een vergoeding voor een aankoopmakelaar, maar in Spanje is dit niet het geval. Daar worden de kosten gedragen door de verkopende partij.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een woning aan de Costa del Sol? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw woonwensen en informeren we je over het koopproces, de financiële aspecten en nog veel meer!

terug naar overzicht
Benieuwd naar de waarde van jouw huis?
Vraag het ons!
Contactgegevens
Copyright 2024 Elst&co Makelaars Gerealiseerd door: BIG FAT Internet